Nieuws Januari 2017

11-01

Barça - Athletic Bilbao 3-1

De blaugranas hebben woensdagavond de kwartfinale van de Copa del Rey bereikt door de return met 3-1 te winnen van Athletic Bilbao.

Het team van Luis Enrique begon goed aan het duel. Het zat de Catalanen niet mee, toen Neymar Luis Suárez probeerde te bereiken, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Nog voor rust wist de Uruguayaan Barça alsnog op voorsprong te zetten. Neymar gaf de bal voor, waarna El Pistolero de bal in een keer op de slof nam. Ondanks het beter spel, wist het team van Luis Enrique dit voor rust niet in de score uit te drukken, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

Na de rust verdubbelde Barça alsnog de score. Neymar werd in de beginfase van de tweede helft in het strafschopgebied van een scoringskans onthouden. De scheidsrechter gaf een strafschop aan de blaugranas, die door Neymar zelf werd binnengeschoten. Enkele minuten later wist Athletic Bilbao de marge weer op één treffer te brengen. Na goed werk van Iñaki Williams wist Enric Saborit binnen te koppen. Barça wist een klein kwartier voor tijd alsnog op 3-1 voorsprong te komen toen de blaugranas een vrije trap kreeg na een overtreding op Luis Suárez, waarna Lionel Messi de bal fraai over de muur krulde. De Basken hadden hier geen antwoord op. Dit betekende een 3-1 overwinning en een ticket voor de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi.

Opstelling Barça: Cilessen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Iniesta (89’ Arda), Busquets, Rafinha (80’Rakitić), Messi, Suárez en Neymar (87’ Denis Suárez)