Nieuws Januari 2020

09-01

Barça-Atlético Madrid 2-3

Barça heeft niet kunnen winnen van Atlético Madrid in de strijd om de Supercopa.

Het was een spectaculaire wedstrijd met veel passie zoals de twee kemphanen dat vaker etaleren. De acht gele kaarten zijn daarvoor een indicatie.

FC Barcelona kwam op een 1-0 achterstand vlak na rust. Maar door Lionel Messi en Antoine Griezmann werd dat omgebogen in een 2-1 voorsprong. Twee doelpunten, van Lionel Messi en Gerard Piqué werden ook nog, terecht overigens, afgekeurd, waardoor de voorsprong nipt bleef. De tandem Messi en Suárez kon hier ook geen verandering in aanbrengen. Daardoor bleef Atletico in een goed resultaat gloven en dat betaalde uit in de laatste tien minuten.Een penalty in minuut 81 en een doelpunt vijf minuten later, betekende dat Barça een 2-3 nederlaag moest incasseren. Derhalve geen finale tegen Real.