Nieuws September 2009

20-09

Barça- Atlético Madrid 5-2

In een spectaculair duel heeft Barcelona zijn derde overwinning in de Primera weten te behalen. De blaugranas begonnen met alle nieuwe aanwinsten in de basis. Chygrynskiy maakte zijn debuut het centrum in de competitie. Wie te laat in het stadion of voor de TV zat, miste meteen al veel. In de eerste minuut tekende Henry voor de eerste grote kans van de wedstrijd. Zijn afstandschot eindigde op de deklat. Nog geen minuut later pakte de blaugranas wel de voorsprong. Een mooie steekbal van Keita werd door een subtiel lobje van Ibrahimovic voorbij de doelman van Atlético gewerkt. Barcelona speelde vol op de aanval. In de 7e minuut gaf Henry de bal voor. Xavi schampte net met zijn hoofd de bal maardoor de keeper de bal nog maar net wist te redden. De return van Ibra belandde naast het doel. In de 16e minuut was het weer raak voor Barça. Xavi zag Messi vertrekken en gaf de bal hoog mee met de Argentijn. Na een uitstekende controle op de borst werkte hij de bal makkelijk langs de doelman, 2-0. In de 22 minnut kreeg Atlético zijn eerste serieuze kans. Een goed schot van Maxi werd goed gepakt door Valdés. In de 30e minuut is het weer raak voor Barça. Dani Alves wist een vrijtrap snoeihard via de binnenkantpaal binnen te trappen. De pret was hiermee nog niet op. In de 43 minuut maakte Ibra een korte combinatie met Messi die na een mooie individuele actie de bal op een serveerblaadje afgaf bij Keita. Die hoefde enkel zijn voet tegen de bal te plaatsen voor de 4-0. Dit leek ook de rust stand te worden maar na een fout van Busquets kwam de bal bij Aguero. Hij schoot de bal goed over Valdés heen voor de 4-1. Na rust ging het een tandje langzamer bij Barcelona. In de 55 minuut kreeg Messi een grote kans. Ibra jaagde de keeper op die de bal probeerde weg te werken. Deze kwam in de voeten van Henry die niet lang hoefde na te denken en een steekbal op Messi gaf. Helaas stond de Argentijn op de bal toen hij de doelman wilde passeren. Guardiola vond het tijd om mensen te laten rusten en andere wat speelminuten te geven. Eerst kwam Iniesta het veld in voor Xavi en later maakte Márquez zijn rentree na lang blessure leed. Het laatste kwartier was duidelijk te zien dat Barcelona vermoeid was van de trip naar Milaan. Er werd iets slordiger gespeeld en de concentratie was veel minder. Waar Forlan eerst nog hoog over het doel schoot is het later wel raak voor hem. Gelukkig wist Barça het duel af te sluiten met een prachtig goal. Een typische Barça combinatie zorgde ervoor dat Messi de eindstand bepaalde tot 5-2.

Opstelling: Valdes, Alves, Chygrynskiy, Pique (Marquez), Maxwell, Busquets, Keita, Xavi (Iniesta), Henry, Ibrahimovic (Pedro) en Messi.