Nieuws Januari 2015

26-01

Barça B verliest in eigen Miniestadi

Het is het beloftenelftal van FC Barcelona niet gelukt om een winnende reeks op te zetten na de zege van vorige week op Recreativo. Thuis in het Miniestadi was Barça B gastheer voor de komst van Osasuna en bijna zesduizend culés—een van de grootste bezoekersaantallen van het jaar—zagen de jonge blaugranas met 0-1 verliezen.

De openingsfase was een impasse. Pas in minuut 23 kwam de grootste kans voor Barça, toen Dongou een schot op doel loste, maar Osasuna-keeper Santamaría wist de inzet te keren. Osasuna liet haar kansen echter niet geruisloos voorbijgaan. Veteraan Nino claimde de voorsprong bij de eerste de beste kans die zich voordeed in minuut 26: 0-1. Barça B wist niet te reageren op de achterstand, terwijl Osasuna geregeld de blaugrana defensie aanviel. Vlak voor rust leefde Barça even op, maar na een mooie combinatie met Dongou lukte het Sandro niet af te ronden.

In het tweede bedrijf kwamen Samper en Adama het veld in om intensiteit aan de Barça-voorhoede toe te voegen en het leek vruchten af te werpen; de bezoekers hadden steeds meer moeite de eigen zone te verdedigen. In minuut zeventig kreeg De la Cuevas na een gevaarlijke tackle op Munir zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en de laatste twintig minuten kreeg Barça de kans van dit overwicht te profiteren. Dat lukte echter niet. Dongou miste een kans van dichtbij en de tijd begon te dringen. Osasuna rekte zoveel mogelijk tijd met opeenvolgende wissels en uiteindelijk moest Barça een schamele nederlaag accepteren.