Nieuws December 2011

06-12

Barça - BATE Borisov 4-0

Guardiola verscheen met een B elftal aan de aftrap van de laatste poule wedstrijd in de Champions League. Barcelona had zich al als eerste geplaatst waardoor Guardiola slechts 6 spelers uit het eerste had opgenomen in de selectie. Dit mede met het oog op El Clásico, die dit weekend op het programma staat. De selectie was verder opgevuld met Barça B spelers. Misschien lag het aan het bedroevend niveau van de bezoekers BATE Borisov, maar de jonge Blaugranas waren heer en meester in Camp Nou.

Onder het toezicht van de bijna gehele selectie op de tribune begonnen de Blaugranas goed. Rafinha, broertje van Thiago, die voor het eerst samen in het eerste speelde, kreeg direct een goede kans. Zijn schot werd door doelman Gutor met de borst gered. Vooral Cuenca, die de laatste tijd regelmatig aan de aftrap verschijnt, was weer smaakmaker. De aanvaller kwam regelmatig langs zijn tegenstander, en wist de bal een aantal keer goed voor te geven. Sergi Roberto was uit een voorzet dichtbij met het hoofd. Diezelfde Roberto zag een andere grote kans net naast gaan na een voorzet van Montoya. Net voor de rust was het weer Roberto, die toen wel trefzeker was. Met een beetje geluk kreeg hij de bal voor de voeten via een BATE verdediger. Van afstand schoof hij de bal knap laag in de rechterhoek, de doelman was kansloos. Hierdoor gingen de jonge Blaugranas zonder tegenstand van BATE makkelijk de rust in met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft had Barcelona net zo min te vrezen van BATE als de eerste helft. Barça kwam er soms met leuk combinerend voetbal goed uit. Pedro en Roberto kregen dan ook grote kansen om de voorsprong te verdubbelen. Montoya weet uiteindelijk deze score neer te zetten na een mooie steekbal van Cuenca. Montoya schoot goed en hard binnen voor de 2-0. Niet lang daarna was de vernedering compleet voor de bezoekers. Pedro maakt een prachtig doelpunt. De aanvaller scoorde achter het standbeen, na een voorzet, van wie anders, Cuenca. Nadat diezelfde Cuenca onderuit gehaald werd binnen de 16, was het Pedro die de eindstand op het scorebord zette. Zijn strafschop ging onberispelijk binnen. Een mooie overwinning van een jong Barcelona en een trotse Guardiola.

Opstelling FC Barcelona: Pinto, Montoya, Bartra, Fontàs, Maxwell, Thiago, Dos Santos (58' Muniesa), Sergi Roberto (78' Riverola), Cuenca, Rafinha (70' Deulofeu) en Pedro