Nieuws November 2018

11-11

Barça - Betis 3-4

De blaugranas, met Lionel Messi in de basis, hebben zondagmiddag niet weten te winnen van Betis Sevilla. In het eigen Camp Nou wonnen de Andalusiërs in een aantrekkelijk duel met 3-4.

In de beginfase van het duel wist Messi al meteen gevaarlijk te worden, maar helaas miste La Pulga de scherpte om Barça op voorsprong te zetten. De bezoekers lieten het kaas niet van het brood eten en maakten er een aantrekkelijk duel van. Na iets meer dan een kwartier kwam Betis dan ook op voorsprong. Van achteruit werd Junior Firpo de diepte in gestuurd en de Andalusiërs op voorsprong zette. Nog eens een kwartier later verdubbelde Joaquin, op aangeven van voormalig blaugrana Cristian Tello de voorsprong.

Na rust kwam het team van Ernesto Valverde beter uit de startblokken. Dit leidde tot kansen voor Messi, Sergio Busquets en Luis Suárez. Toch liet de aansluitingstreffer tot halverwege de tweede helft op zich wachten, toen Barça een penalty kreeg. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Messi. De bezoekers bleven goed combineren en vergrootte de score enkele minuten weer. Marc André Ter Stegen liet de inzet van Giovani Lo Celso onder zijn handen door glippen. De blaugranas wisten weer de aansluitingstreffer te scoren. Arturo Vidal wist tien minuten voor tijd, na een schitterende combinatie voor 2-3 te zorgen. In de rommelige slotfase liep Ivan Rakitić tegen zijn tweede gele kaart aan en moest het veld verlaten. Of dat allemaal nog niet genoeg was, vergrootte de bezoekers, door een treffer van Sergio Canales, de voorsprong even later weer. Het slotakkoord kwam op naam van Messi, die de nederlaag van Barça een beetje draaglijker maakte naar 3-4.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Alba, Rakitić,
Busquets (69’ Aleña), Arthur (46’ Vidal), Messi, Suárez, Malcom (57’ Munir)