Nieuws Januari 2024

08-01

Barça door naar laatste 16

In een volgepakt stadion in Barbastro (met een uitzinnig publiek) wist FC Barcelona na een 2-3 winst de laatste 16 van de Copa del Rey te bereiken. Barça startte goed en zette meteen druk op het doel van Barbastro. Kansen voor Raphinha en Félix. In de 18e minuut de 0-1 door een doelpunt van Fermín Lopéz.

Voor de rust nog kansen voor Fermín en Félix (vrije trap). FC Barcelona hield de tegenstander op hun eigen helft; geen kansen voor de thuisploeg. In de 46e minuut een eerste schot van Barbastro op het doel van Iñaki Pena. Wat volgde was de 0-2: een prima voorzet van linksback Fort (met rechts) op Raphinha: 0-2. Tot op dat moment niets aan de hand.

De Mesa kreeg het op zijn heupen en scoorde de 1-2. Xavi antwoordde met een aantal wissels: Roque voor Raphinha; Martinez voor Christensen (62e minuut). In de 71e minuut Lewandowski voor Félix (die echt een heel beroerde wedstrijd speelde); Gúndogan voor Romeu en Roberto voor Martinez (die geblesseerd moest uitvallen).

Het spel van FC Barcelona werd er niet beter op: zeg maar dat het slechter en slechter werd. Foute passes, geen combinaties. Doelman Fábregas van Barbastro werd de held van de avond. In de 80e minuut een geweldige kopkans voor Barbastro. Helaas 2 meter naast (of liever gezegd: gelukkig). Had zomaar de 2-2 kunnen zijn.

Barça kwam met de schrik vrij en even later scoorde Lewandowski, vanuit een penalty na een handsbal de 1-3 binnen. Buit binnen zou je zeggen maar Barbastro kwam, ook via een penalty, terug tot 2-3! Het restant van de blessuretijd duurde lang, maar uiteindelijk dan toch meedoen om de loting (maandag) voor de volgende ronde.

Een aantal spelers haalden hun niveau, een aantal ook zeker niet. Op naar de halve finale van de Supercopa (11-1 20.00 uur) in Saudi-Arabië tegen Osasuna.

Visca Barça !!!

Opstelling: Iñaki Pena, Araújo, Ferran, Raphinha (62”Roque), Félix (72”Lewandowski), Christensen (62”Martinez (72”Roberto)), Romeu (72”Gundogan) Frenkie, Koundé, Fermín, Fort