Nieuws Januari 2016

06-01

Barça - Espanyol 4-1

Het team van Luis Enrique heeft bij de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Copa del Rey goede zaken gedaan, door met 4-1 te winnen van stadsgenoot Espanyol. Tijdens dit duel maakten Arda Turan en Aleix Vidal hun debuut. De Turkse middenvelder begon in de basis en werd halverwege de tweede helft gewisseld voor Ivan Rakitić. In dezelfde minuut kwam Aleix Vidal in het veld voor Dani Alves.

De eerste helft probeerden beide teams grip op het duel te krijgen. Daardoor begonnen beide ploegen verhit aan deze achtste finale. Espanyol kwam binnen tien minuten op voorsprong toen Dani Alves de bal verloor aan Marcos Asensio, die op zijn beurt Felipe Caicedo bediende. De aanvaller schoot de bal knap binnen. Lang duurde deze voorsprong niet. Nog binnen het kwartier wist Andrés Iniesta Lionel Messi te bereiken. La Pulga wist de bal fraai in het doel te werken en Barça op gelijke hoogte te schieten. De mooie aanvallen volgden elkaar op. Ook het team van Constantin Galca leek er af en toe gevaarlijk uit te kunnen komen, maar dit leidde niet tot grote kansen. De Blaugrana’s kregen via Neymar, Messi en Luis Suárez nog de beste kansen. Barça kwam op slag van rust alsnog op voorsprong. Messi mocht op bijna 30 meter een vrije trap nemen, en schoot deze onberispelijk binnen en zorgde zo voor de 2-1 ruststand.

Aan het begin van de tweede helft kreeg het team van Luis Enrique het betere van het spel. Dit leidde net na rust tot een hoekschop voor Barça. Deze corner belandde in de voeten van Iniesta, die Messi aan het werk zette. La Pulga gaf de bal voor, waardoor Gerard Piqué voor het derde doelpunt van de Blaugrana’s wist te zorgen. De bezoekers probeerden daarna met een aantal overtredingen het duel in hun voordeel te beslissen, hetgeen een flink aantal kaarten betekende voor Espanyol. Een kleine twintig minuten voor tijd zag Hernan Pérez zijn tweede gele kaart van de avond en even later zag Papa Diop zelfs direct rood. Na deze kaarten was het duel definitief beslist. In de slotfase van het duel wist Neymar, na een fraaie combinatie met Messi, de eindstand te bepalen op 4-1.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alves (67’ Vidal), Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Iniesta, Arda Turan (67’ Rakitić), Messi, Suárez en Neymar.

Bekijk HIER de samenvatting van Ziggo Sport.