Nieuws April 2021

29-04

Barça - Granada 1-2

FC Barcelona heeft op donderdagavond nagelaten om de koppositie te pakken in Spanje. Granada versloeg Barça op zeer verrassende wijze met 1-2 in Camp Nou en coach Ronald Koeman werd zelfs naar de tribune gestuurd met een rode kaart. Door deze nederlaag blijft Barça op 71 punten staan, op 2 punten van koploper Atlético Madrid. 

Barça was sterker in het eerste bedrijf en kwam op voorsprong door een goal van Leo Messi. Die ging een combinatie aan met de sterk spelende Griezmann en vond toen het net. Het leek dus een voorbode van een zorgeloze avond voor Barça, maar alles bleek anders te verlopen. Uit het niets kwam Granada terug in het tweede bedrijf door een goal van Darwin Machis, die een goede pass van Luis Suárez (niet de enige echte) langs Ter Stegen schoof. Vervolgens moest Koeman inrukken door een opmerking die klaarblijkelijk niet door de beugel kon.

Barça leek de rug te rechten maar kreeg wonder boven wonder nog de 1-2 om de oren, een knappe kopbal van Jorge Molina, de 39-jarige veteraan. Ondanks een slotoffensief kon Barça niet meer terugkomen waardoor er een pijnlijke nederlaag volgde. Aankomend weekeinde moet Barça op bezoek bij Valencia de rug rechten om met een goed gevoel de allesbeslissende wedstrijd tegen Atlético Madrid in te gaan.

Foto: www.fcbarcelona.cat 

Opstelling Barça: Ter Stegen; Mingueza ('72 Dembélé), Piqué, Umtiti; Roberto, De Jong, Busquets ('81 Trincao), Moriba ('72 Pedri), Alba; Messi, Griezmann