Nieuws Juni 2023

10-06

Barça Immersive Tour

Immersive = meeslepend

De opening van deze Tour vond plaats in het nieuwe museum. Aanwezig: Joan Laporta (voorzitter FC Barcelona), Natalia Garriga (raadslid voor cultuur van de Catalaanse regering), Jaume Roures (oprichter van Grup Mediapro) en Jordi Penas (museumdirecteur).

Het nieuwe (en tijdelijke) museum is verhuisd naar de oude ijsbaan. Net naast het Palau Blaugrana. Opening museum op 7 juni. Dit museum wordt gebruikt totdat het nieuwe museum gereed is.

Eerste handeling: het plaatsen van de beker Champions League vrouwen. Vers van de pers en dik verdiend!! Aanwezig: Laporta, Jonathan Giráldez (coach vrouwenteam), Xavi Puig (directeur vrouwenvoetbal), Markel Zubizarreta (sportmanager vrouwenvoetbal) en Xavier Budó (directeur sport FC Barcelona).

Tijdens de speeches werd het project Espai Barça geïntroduceerd. Espai Barça is een megaproject van FC Barcelona, ontworpen om alle huidige faciliteiten in de wijk Les Corts te transformeren tot een innovatieve en hypermoderne sportomgeving.

Museumdirecteur Penas gaf aan dat het museum diverse aspecten heeft: passie, dromen, de toekomst, gevoel en voor elke bezoeker een openbaring. Jaume Rores: een uniek museum in Europa, herinneringen die opgehaald kunnen worden, Laporta roept iedereen op om dit innovatieve project in een Immersive Tour te komen bekijken. Er is ook veel ruimte voor interactie. Niet zomaar een museum!!

Dank aan Grup Mediapro voor het snelle en accurate werk. In de geest van Joan Gamper: FC Barcelona dichter bij de fans, de stad en Catalunya. Het museum is het eerste onderdeel van Espai Barça.

Drie doelen inzake het nieuwe museum:

1. Geavanceerde technologieën, virtual reality, interactie, gebruik van hologrammen

2. Een museum met veel innovatieve elementen en technologieën

3. Een bron van inkomsten

Bouw samen met Mediapro Exhibitions en Grup Mediapro. Gespecialiseerd in dit soort projecten. Over de hele wereld: Europa, Amerika en Azië. Projecten voor FIFA, Atlético Madrid en Athletic Club.

FC Barcelona heeft een aantal pakketten samengesteld:

1. Immersive tour basic ticket: Barça Museum en uitleg via audio systeem; 360* tour, speciale opties, kinderen onder 4 jaar gratis, uitkijkpunt op het nieuwe stadion. Kosten: 28 euro p.p.

2. Immersive tour en sport: Barça Museum en uitleg via audio systeem; 360* tour, speciale opties, Robokeeper Challenge 6 shots, uitkijkpunt op het nieuwe stadion. Kosten: 37 euro p.p.

3. Immersive tour en virtual: Barça Museum en uitleg via audio systeem; stadion 360 Immersive room, Barça’s virtuele droom, speciale opties, uitkijkpunt op het nieuwe stadion. Kosten: 42 euro p.p.

4. Players Immersive tour Basketball Arena: te veel om op te noemen. Kosten 89 euro p.p.

Visca Barça!!

Foto: fcbarcelona.com