Nieuws Juni 2016

10-06

Barça inbreng bij EK 2016

Het EK in Frankrijk wordt vrijdagavond 10 juni om 21:00 uur door het gastland afgetrapt met het openingsduel tegen Roemenië in het Stade de France stadion in Parijs. Acht spelers van FC Barcelona nemen deel aan het toernooi waar 24 Europese landen strijden om de titel van de regerend kampioen Spanje over te nemen. La Roja won het EK in zowel 2008 als 2012.

Andrés Iniesta, Gerard Piqué, Jordi Alba en Sergio Busquets zijn allen weer opgenomen in de selectie van de Spaanse bondscoach, Vicente del Bosque, die uiteraard gaan proberen een hattrick te scoren door de derde opvolgende keer Europese titel binnen te slepen. De Spaanse spelers treffen in Groep D hun teamgenoten Arda Turan, die opgenomen is in de selectie van Turkije, en Ivan Rakitić, die uitkomt voor zijn land Kroatië. Het vierde land in Groep D is Tsjechië.

In Groep C strijdt Marc-Andre ter Stegen met Duitsland tegen Oekraïne, Polen en Noord-Ierland voor een plaatsje in de Achtste finales. En Thomas Vermaelen zal met België hetzelfde nastreven in Groep E tegen Italië, Ierland en Zweden.

Bij het ontbreken van Oranje in het Europese toernooi is er voldoende keuze om de landen van de Barça-spelers te volgen als alternatief ;-)