Nieuws Augustus 2015

29-08

Barça - Málaga 1-0

De eerste competitiewedstijd in eigen huis heeft Barça gewonnen. In het eigen Camp Nou werd het tijdens een warme zomeravond 1-0 voor het team van Luis Enrique. Aan de kant van de Blaugrana’s keerde Neymar terug nadat hij was hersteld van de bof.

Het Catalaanse team had, zoals al werd verwacht, de overhand in de eerste helft. Zo kreeg Neymar de kans om de score te openen na een fraaie pass van Lionel Messi, maar de Braziliaan wachtte te lang op zijn Argentijnse collega. Ook Luis Suárez deed van zich spreken. De Uruguayaan wist vanuit een corner te scoren, maar deze werd afgekeurd wegens duwen van Suárez. Even later wist ook Javier Mascherano na een spelhervatting te koppen, maar de Argentijn kopte op de lat. Barça bleef aanvallen maar wist voor rust niet op voorsprong te komen. Kort voor het rustsignaal appelleerde het team van Lucho twee maal voor een penalty. Eerst na een handsbal van Miguel Torres. Later na een duel tussen Suárez en Angeleri.

Ook na rust bleef het Catalaanse team het betere van het spel houden en de ene mooie aanval volgde met de andere. Keeper Carlos Kameni wist menig aanval van Barça tegen te houden. Messi, Neymar en Suárez hadden allen de kans om de Blaugrana’s op voorsprong te zetten, maar Kameni wist iedere keer redding te brengen voor de Andalusiërs. Toch kwam het team van Luis Enrique op voorsprong. Suárez gaf de bal ruim een kwartier voor tijd voor, die niet goed werd verwerkt in de verdediging van Málaga. Hierdoor kwam de bal voor de voeten van Thomas Vermaelen, die niet twijfelde en hard binnenschoot. Na deze treffer was het verzet gebroken van Los Boquerones en kon het Catalaanse team het duel zakelijk uitspelen. In Camp Nou werd ook niet meer gescoord, waardoor de eindstand werd bepaald op 1-0.

Bekijk hier de samenvatting van Sport1.

Opstelling Barça: Bravo, Sergi Roberto, Mascherano, Vermaelen (90’ Mathieu), Alba, Busquets, Rakitic (63’ Rafinha), Iniesta, Messi, Suárez, Neymar (86’ Sandro).