Nieuws Maart 2009

22-03

Barça - Malaga 6-0

Geen moment is het zondagavond bij competitietreffen tussen Barcelona en Malaga spannend geweest. Van het begin af aan was het duidelijk dat de 28e competitie ronde voor de Catalanen en Andalusiërs een kat en muisspelletje werd. Malaga kon niets uitrichten tegen de aanvalsmachine van de blaugranas. In enkele minuten hadden de mannen van Guardiola al ruim afstand moeten nemen. Xavi, Eto'o en Heny misten een paar opgelegde kansen. Toch duurde het niet lang alvorens de eerste bal in het net verdween. In de 19e miunuut passte Eto'o op Xavi, die beheerst afrondde; 1-0. Korte tijd later dribbelde Messi fantastisch door de verdediging en liet de doelman kansloos; 2-0. Voor de pauze zorgden Henry en Eto'o, beiden op aangeven van de formidabele Xavi,  voor een ruststand van 4-0. Malaga had werkelijk niets in te brengen, de cijfers logen er niet om. 10 schoten van Barcelona op goal tegen 0 van Malaga. 76% balbezit tegen 24%.
De tweede helft begon flitsend; Messi miste een paar dotten van kansen. Aan de andere kant moest Victor Valdés een paar keer handelend optreden. De onder vuur liggende keeper deed dat uiterst betrouwbaar.
In de 50e minuut  was het dan wel raak. Iniesta vond de diepsprintende Alves en de Braziliaan kopte zeer beheerst binnen; 5-0. De wedstrijd was gelopen. Malaga mocht wat meer aanvallen van Barcelona. Dat resulteerde opnieuw in een paar knappe acties van Valdés.
De 6-0 was er een uit het boekje van demonstratievoetbal. Sylvinho schoot hard op goal. Henry pikte de bal op en leek te gaan schieten. De Fransman had al gezien dat Eto'o er beter voor stond en gaf de bal verrassend op maat af. Een schoonheid van een doelpunt. Barcelona lijkt hard op weg naar de titel.
Real Madrid won, wederom door twee goals van Huntelaar met 3-0, maar Barcelona houdt de marge van 6 punten door een zeer goede zege op Malaga zeer resoluut vast.

Gele kaarten: Dani Alves en Gudjohnson
Opst: Valdés, Alves, Márquez, Cáceres, Sylvinho, Xavi, Touré, Iniesta, Messi, Eto'o, Henry
Vervangingen: 27e minuut Touré door keita; Iniesta door Gudjohnson; Xavi door Bojan