Nieuws Maart 2019

13-03

Barça - Olympique Lyonnais 5-1

De blaugranas hebben zich redelijk eenvoudig weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. In het eigen Camp Nou werd Olympique Lyonnais met 5-1 verslagen. Na een uur spelen was het bij een 2-1 stand nog wel even spannend, maar Barça scoorde in het laatste kwartier nog 3 keer.

Het team van Ernesto Valverde begon fel aan het duel en deden er alles aan om vroeg op voorsprong te komen. In de openingsfase wist het aanvalstrio van FC Barcelona de Franse defensie nog knap lastig te maken. Toch duurde het achttien minuten voordat Barça de score opende. Luis Suárez leek door te kunnen, maar werd door Jason Denayer aangetikt. De scheidsrechter aarzelde niet en legde de bal op de stip. Lionel Messi nam de penalty a la Panenka en zette de Catalanen op voorsprong. Barça bleef de bovenliggende partij, maar wist dit nog niet in de score uit te drukken. Na ruim een half uur wisten Messi en Suárez na een fabelachtige aanval Coutinho te bereiken, die de voorsprong te verdubbelen. Na de 2-0 volgde de ene actie de andere op, maar zonder succes.

Meteen na rust leek Arthur door te kunnen naar het doel van Lyon, maar de Braziliaan struikelde. In een uiterste poging kreeg hij de bal nog bij Messi. La Pulga stifte de bal over de keeper. Doordat de Franse defensie goed stond op te letten, werd de bal nog van de lijn gewerkt. De bezoekers probeerden er steeds uit te komen, maar de passing was onnauwkeurig. Hierdoor kon het team van Valverde het spel tamelijk eenvoudig voortzetten. Na een een klein uur spelen kwam Olympique Lyonnais terug in de wedstrijd na een enigszins rommelig doelpunt. Uiteindelijk wist Lucas Toussart de bal in het doel te werken. Ondanks dat de VAR bij deze treffer in actie moest komen voor vermeend buitenspel, stond het 2-1. Deze goal gaf de Fransen vleugels, die een tempo hoger gingen spelen. Dit leverde wel enkele kleine kansen op, zonder dat Lyon echt gevaarlijk werd. Een kwartier voor tijd zorgde Messi weer voor de veilige marge van 2 treffers. De Argentijn wist vanaf 16 meter de bal in de hoek te schieten. Keeper Matthieu Gorgelin zat er nog goed bij, maar kon de 3-1 niet voorkomen. Na dit doelpunt was het verzet helemaal gebroken. Slechts enkele minuten later wist Gerard Piqué er, op aangeven van Messi, 4-1 van te maken. Invaller Ousmane Dembélé mocht ook nog meedelen in de feestvreugde. De Fransman wist er, wederom op aangeven van Messi, 5-1 van te maken.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Alba, Lenglet, Piqué, Sergi Roberto (83’ Semedo), Rakitić, Busquets, Arthur (74’ Vidal), Coutinho (70’ Dembélé), Suárez, Messi.