Nieuws Januari 2021

10-01

Barça overklast Granada: 0-4

Mooiste constateringen: Barça zet de stijgende lijn door en dat is te zien aan de patronen die op het veld zichtbaar waren. 1 keer raken, de vrije man opzoeken. De vorm die bij diverse spelers weer terug aan het komen is. Het was weer een genot om naar te kijken!

Het eerste doelpunt (in de 11e minuut) kwam op naam van Griezmann die vakkundig voor de verdediger van Granada kwam: 0-1. En Barça bleef doorgaan met aanvallen. In de 35e minuut een prachtig doelpunt van Messi in de bovenhoek van het doel. De keeper had geen kans: 0-2.
En het was nog niet gedaan voor de rust: 0-3 door opnieuw Messi. Een vrije trap onder de muur door in de linkerbenedenhoek. Messi is nu topscoorder met 11 doelpunten in La Liga. Wat een spel en wat een luxe: nog voor de rust de buit al binnen.

In de 56e minuut een grote kans voor Frenkie maar de bal ging net over. Granada deelde wel wat speldenprikjes uit maar kwam er niet aan te pas. In de 62e minuut wederom een goal van Griezmann: 0-4 (en dat met rechts; het moet niet gekker worden). Tussen de 62e en 80e minuut gaf Koeman een aantal spelers rust: Messi, Frenkie, Dembélé, Pedri en Dest(zie opstelling).

Geel was er nog voor Sergio (die zijn 600e wedstrijd in La Liga speelde) en voor Jordi Alba. Araujo moest helaas na de warming-up afhaken. Umtiti was zijn vervanger. De achterstand op Atlético is nog groot maar de achterstand op Real bedraagt nog maar 3 punten. Deze stijgende lijn vasthouden (en bovenal het plezier) en er kan nog heel wat moois gebeuren in de loop van de competitie.
Visca Barça

Opstelling: Ter Stegen, Dest (“80 Junior), Umtiti, Jordi Alba, Mingueza, Sergio, Pedri (72”Trincao), Frenkie de Jong (64”Pjanic), Griezmann, Messi (64”Braithwaite), Dembélé (72”Puig)