Nieuws April 2015

21-04

Barça - PSG 2-0

FC Barcelona heeft zich ten koste van
Paris Saint Germain geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Het is de zevende maal in de laatste acht seizoenen dat de Blaugrana’s de halve finale van het Europese voetbaltoernooi hebben behaald. In totaal is het de elfde maal dat de Catalanen de halve eindstrijd van de Champions League haalt, meer dan ieder team.

Het team van Luis Enrique begon goed aan het duel. De bezoekers uit Parijs hadden hier geen antwoord op. Al binnen het kwartier kwamen de Blaugrana’s dan ook op voorsprong. Andres Iniesta haalde de bal op eigen helft op en gaf een mooie voorzet op Neymar. De Braziliaan kwam alleen voor keeper Salvatore Sirigu en aarzelde geen moment. De Braziliaan schoot Barça op voorsprong. Enkele minuten later dacht Zlatan Ibrahimović de gelijkmaker te hebben gescoord, maar de Zweed werd in buitenspelpositie aangespeeld. Het Catalaanse team bleef het betere van het spel houden en kreeg na ruim een half uur de beloning voor het goede werk. Dani Alves gaf een mooie voorzet op Neymar, die met een fraaie kopbal voor 2-0 zorgde. Voor rust kreeg het team van Luis Enrique nog een uitgelezen kans om nog verder uit te lopen. Uit een corner van Ivan Rakitić wist Gerard Piqué te koppen, maar de inzet van de verdediger ging maar net naast. Dit was het laatste grote wapenfeit voor de rust, wat een ruststand van 2-0 inhield.

In de tweede helft probeerde Barça verder uit te lopen op de Franse kampioen, maar de inzetten van zowel Rakitić en Lionel Messi konden keeper Sirigu niet verrassen. Hierna nam het Catalaanse team iets gas terug en kon Paris Saint Germain er een aantal keer uitkomen. Onder andere Maxwell en Verratti kregen namens het team van Laurent Blanc enkele kansen, maar voor echt gevaar konden de Parijzenaren niet zorgen. Barça bleef goed aanvallen, maar het vizier van onder andere Messi en Luis Suárez stonden niet scherp genoeg. Na rust werd er niet meer gescoord, waardoor de eindstand 2-0 bleef in het voordeel van de Catalanen.

Bekijk HIER de samenvatting van Sport1.

De opstelling van FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Rakitić, Busquets (55’ Sergi Roberto), Iniesta (46’ Xavi), Messi, Suárez (75’ Pedro) en Neymar.