Nieuws September 2012

23-09

Barça-spelers promoten gezonde leefstijl

Spelers en coaches van het eerste team van FC Barcelona blijven hun steun geven aan de promotie van een gezonde leefstijl in de maatschappij. Naast hun prestaties op het veld zijn ze altijd bereid om deel te nemen aan campagnes die de leefstijl en gezondheid van de algehele bevolking moet verbeteren, en dan met name dat van jongeren. Deze week werden twee nieuwe campagnes gelanceerd. Eentje is bedoeld om 28 miljoen rokers in Europa te helpen deze gewoonte te stoppen, terwijl de ander een gezond eetpatroon onder kinderen en jongvolwassenen promoot.

De “Stop met roken met Barça”-campagne (quitsmokingwithbarca.eu) werd afgelopen dinsdag gelanceerd als een samenwerking tussen FC Barcelona en de Europese Commissie (het uitvoerende orgaan van de EU). Het is voor het eerst dat zo’n ambitieus project ondernomen is tussen een van de meest prestigieuze sportclubs op het internationale podium en Europese autoriteiten. Tito Vilanova, Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Víctor Valdés en Carles Puyol hebben elk hun volledige steun gegeven aan het project, en zijn te zien in de promotievideo van “Stop met roken met Barça”. Officieel gaat de campagne op 17 november dit jaar van start.

Aanvoerder Carles Puyol leent nu ook zijn imago aan de “Som el que mengem”, oftewel “We zijn wat we eten” campagne van de FCB Foundation. Gezien het grote succes van de campagne afgelopen jaar, moedigt de Foundation ook dit jaar kinderen en jongvolwassenen aan om een gezond en uitgebalanceerd eetpatroon aan te nemen. Hierbij worden de spelers en jonge talenten uit de jeugdacademie nadrukkelijk gebruikt als voorbeelden van de voordelen van gezond eten.