Nieuws Februari 2018

01-02

Barça - Valencia 1-0

In de 1e Halve Finale om de Copa del Rey in Camp Nou heeft Barça met de 1-0 overwinning een redelijke uitgangspositie gekregen voor de return.
Barça begon sterk aan de bal, maar pas na een kwartier kwam het eerste kleine kansje voor Rakitic.gevolgd door een kunststukje van Messi, maar beide keren bleef de nul op het scorebord. Gezien het enorme overwicht en met 80% balbezit kon een goal niet uitblijven. Maar het lukte steeds net niet met de eindpass. Negen corners bleken niet genoeg om te scoren, zodat de rust aanbrak met 0-0.
Ook in de 2e helft vielen er weinig kansen te creëren. Valencia kroop iets meer uit zijn schulp en wist zelfs een paar keer dichtbij het doel van Cilllessen te komen. Maar zoals zo vaak was daar weer een bevlieging van Messi. In minuut 67 was hij op de m2 een aantal Valencianen te slim af en lepelde hij de bal op het hoofd van Suarez, die het vakkundig afrondde.
Barça was weer los en voerde de druk verder op. Een vrije trap van Messi vloog rakelings over de lat. Een hogeschool-combinatie van Coutinho, Suarez en Messi mislukte net en ook Alcacer was dichtbij een goal. Maar het net ging niet meer bollen. Het bleef 1-0 en donderdag 8 februari zal de finaleplek in Valencia moeten worden veilig gesteld.

Opstelling Fc Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba, Aleix Vidal (58. Coutinho), Rakitic (68. Paulinho), Busquets, Iniesta (72. Alcacer), Luis Suárez, Messi

67. Suarez 1-0