Nieuws Februari 2019

02-02

Barça - Valencia 2-2

Op de verjaardag van Gerard Piqué wist Barça in een aantrekkelijke duel niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel tegen Valencia.

Valencia kwam goed uit de startblokken en kreeg al meteen een grote kans. Parejo’s inzet werd gekeerd door Marc-André Ter Stegen, waarna Cherishev tegen de paal schoot. Ondanks deze grote kansen, nam Barça toch het heft in handen. Met name Lionel Messi en Philippe Coutinho waren nadrukkelijk aanwezig. Toch kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong door een treffer Kevin Gameiro. De blaugranas leken snel de aansluitingstreffer te willen maken, maar kregen na een half uur een penalty tegen, na een duwfout van Sergi Roberto. Parejo aarzelde niet en schoot de bal hoog in de hoek. Slechts enkele minuten later wees de scheidsrechter naar de stip. Deze keer in het voordeel van Barça, toen Semedo in het strafschopgebied werd gehaakt. Lionel Messi zorgde ruim vijf minuten voor de rust voor de aansluitingstreffer. Sergi Roberto had kort voor rust, uit een corner, nog de kans om de Catalanen op gelijke hoogte te brengen, maar zijn schot raakte de paal. Even later kreeg Messi de bal fraai in de loop mee, maar La Pulga schoot de bal over. Voor rust werd er niet meer gescoord.

Het team van Ernesto Valverde kwam na rust beter uit de startblokken en kreeg via Messi een goede kans, maar werd knap gekeerd. Na een kwartier in de tweede helft kon Valencia er nog gevaarlijk uitkomen, maar ook uit de corner die volgde wisten de bezoekers niet te scoren. Toch wist Messi na ruim een uur spelen de gelijkmaker te scoren, door een droog schot van 20 meter. De ene aanval volgde de andere op in een aantrekkelijk duel. Het spel bleef over en weer gaan, maar er werd niet meer gescoord.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Sergi Roberto, Vermaelen, Piqué, Semedo (46’ Alba), Aleñá (66’ Arthur), Rakitić, Vidal, Messi, Suárez, Coutinho (85’ Malcom)