Nieuws Oktober 2021

17-10

Barça - Valencia 3-1

De week van de waarheid, beginnend met de thuiswedsstrijd tegen Valencia, begon goed. Binnen één minuut al een kans voor Barça, die Ansu Fati helaas in het zijnet schoot. Maar na 4 minuten was het andere koek. Een afgeslagen corner werd door Gaya in één keer op de slof genomen en dat betekende 0-1.
Maar gelukkig was daar in minuut 14 de nieuwe nummer 10 Ansu Fati. Hij zette de 1-2  op met Memphis en scoorde onberispelijk in de verre hoek om achter Jesper Cillessen. Barça oogde fris en gretig, maar met name Memphis was voorin niet balvast genoeg om de druk op Valencia te houden. Opvallend was ook dat Frenkie de Jong de eerste dertig minuten nauwelijks in het spel voorkwam. Valencia kon daardoor wat meer uit haar schulp kruipen, maar dat duurde niet langer dan een minuut of tien.
Toen nam Barça weer het heft weer in handen en in minuut 40 werd dat beloond met een penalty na een overtreding op Ansu Fati. Onberispelijk en snoeihard knalde Memphis Barça op voorsprong: 2-1 en dat was ook de ruststand.
De tweede helft begon net als de eerste met een kans voor Ansu Fati, maar nu was het Cillessen die redde. De paal achter ter Stegen voorkwam dat ook de eerste Valencia-actie uit de eerste helft werd gekopieerd. Barça werd wat apathisch en Valencia verhoogde de druk. Zonder overigens tot grote kansen te komen. Eén keer was er een geweldige redding nodig van ter Stegen om de gelijkmaker te voorkomen. Aanvallend was Barça krachteloos en het was aan Busquets en Frenkie de Jong te danken dat Barça de bal wat kon laten rondgaan. Maar tot de zestienmeter, daarin gebeurde niets. Zodoende bleef het spannend.
Tot minuut 85 toen de onvermoeibare Dest, dien op een voor hem vreemde positie als rechtsbuiten was geposteerd, Coutinho een niet te missen kans bood: 3-1 en de definitieve beslissing.
Een belangrijke overwinning in de eerste van drie heel belangrijke wedstrijden deze week.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Sergi Roberto (71. Mingueza), Piqué, Eric Garcia, Alba, de Jong, Busquets, Gavi (71.Nico), Dest (87. Aguero),  Depay, Ansu Fati (59. Coutinho)

14. 1-1 Ansu Fati
41. 2-1 Memphis
85. 3-1 Coutinho