Nieuws Oktober 2019

29-10

Barça - Valladolid 5-1

FC Barcelona heeft de koppositie in Spanje voor even heroverd met een 5-1 overwinning in eigen huis op Real Valladolid. Barça, onder aanvoering van de fenomenale Leo Messi, heeft nog altijd een duel minder dan de concurrentie omdat de Clásico tegen Real Madrid nog op een later moment wordt ingehaald. Messi was met twee goals en twee assists opnieuw de gevierde man.

Barça begon sterk in eigen huis, in een duel waarin Ansu Fati in de basis mocht starten. Al na twee minuten was het Lenglet die een matig uitverdedigde bal voor de voeten kreeg. Met een volley, die van richting veranderde en hierdoor via de lat over de lijn vloog, opende hij de score. Bij Barça had Frenkie de Jong opnieuw een basisplaats. Na een kwartier kwam Valladolid echter via een gelukje opzij, toen Olivas van dichtbij de bal tegen de voet kreeg en deze over de doellijn frommelde. Nog voor rust stelde Barça echter op zaken, met een Messi-wervelwind welteverstaan.

Een schitterende gelepelde steekpass van Messi werd door Vidal gepromoveerd tot assist. De Chileen tikte de bal met zijn voet binnen en bracht het verschil weer op één treffer. Even later mocht Messi aanleggen voor een vrije trap. Ex-Barça-doelman Jordi Masip was kansloos op de zoveelste wonderschone vrije bal in de kruising, een vast recept uit de Argentijnse keuken. Na rust had Valladolid nog steeds geen antwoord op De Vlo. Barça miste via Fati en Suárez enkele grote kansen, terwijl Valladolid niet echt tegenstribbelde, maar een kwartier voor tijd schoot Messi alsnog de 4-1 tegen de touwen. Hij bekroonde zijn sensationele avond met zijn tweede assist, ditmaal op Suárez. 

Door de klinkende 5-1 heeft Barça opnieuw goede zaken gedaan, hetgeen vertrouwen moet bieden voor het uitduel met Levante. Deze staat op zaterdag 2 november om 16:00 op het programma. Messi heeft met zijn 50ste treffer uit een vrije trap direct een nieuwe mijlpaal bereikt, hetgeen inmiddels geen verrassing meer zal zijn in huize Messi.

Opstelling: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba ('78 Roberto); Frenkie de Jong ('60 Rakitic), Busquets, Vidal; Fati ('63 Griezmann), Suárez, Messi 

Foto: www.fcbarcelona.cat