Nieuws September 2019

22-09

Barça vernedert Atlético

Het vrouwenteam van FC Barcelona heeft in het Johan Cruijff Stadion in Barcelona met maar liefst 6-1 van titelhouder Atlético Madrid gewonnen. De Madrilenen, de afgelopen drie jaar de sterkste in La Liga, kregen een afstraffing te verwerken van een zinderend Barça. Met zo'n 5000 aanwezige fans in Barcelona was het voornamelijk in de eerste helft genieten, want toen scoorde Barça maar liefst viermaal. Dit gebeurde nadat Barça al in de tweede minuut tegen een achterstand aankeek door een treffer van Sampedro.

In een kolkend stadion kreeg Barça echter al snel een strafschop, die Hermoso binnenschoot. Na een onbegrijpelijke misser voor leeg doel leek Barça een grote kans te verzuimen, maar in de rebound schoot Mariona de bal de kruising in. Toen was de wervelwind definitief in volle gang, en door een eigen goal van Robles en een bekeken schuiver van Oshoala liep de ploeg snel uit naar 4-1.

In het tweede bedrijf schoot Oshoala na een mooie actie nogmaals raak voor de 5-1, terwijl een tweede eigen goal de eindstand van maar liefst 6-1 betekende. Bij Barça speelde Van der Gragt de volledige wedstrijd in de achterhoede, terwijl Lieke Martens buiten de lijnen bleef wegens een teenblessure.