Nieuws September 2012

11-09

Barça viert Diade Nacional de Cataluyna

Op 11 september viert Catalonië de Diada Nacional de Catalunya, een regionale feestdag in Catalonië waarbij eigenlijk herdacht wordt dat Catalonië in 1714 alle rechten op een zelfstandige staat verloor. In 1979 heeft Catalonië weer een eigen regering en zijn de Catalaanse culturele uitingen weer mogelijk en dat wordt gevierd.

FC Barcelona doet elk jaar mee aan het vieren van deze Catalaanse feestdag. Zo werd er door een delegatie van Barça welke geleid werd door Sandro Rosell, legde bloemen neer bij het monument van Rafael Casanova.

Naast de voorzitter en enkele bestuursleden, waren ook diverse sport teams vertegenwoordig. Zo waren het vrouwenvoetbalteam, La Masia en enkele jeugd teams present bij de bloemlegging. Ook werd er door enkele jeugd spelers het Barça logo neergelegd bij het monument.

Door de interland periode was het eerste elftal niet aanwezig, toch werden zij vertegenwoordigd door de aanwezigheid van Carles Puyol en Tito Vilanova. Naast het voetbal waren het handbal team en het zaalvoetbal team ook door enkele spelers vertegenwoordigd.