Nieuws November 2021

01-11

Barça vrouwen stevig op kop

Wat een topwedstrijd had moeten worden (tegen Real Sociedad, de nummer 2) bleek achteraf een wedstrijd waarin Barça het niet al te moeilijk had. Zeg maar gerust gemakkelijk. Eindstand 8-1! Daardoor werd het verschil met Sociedad in 1 keer 6 punten. Een goede basis voor het zoveelste kampioenschap.

Het Estadi Johan Cruijff was gevuld met ruim 3500 toeschouwers die waar voor hun geld kregen! De coach, Jonatan Giráldez, had zijn meiden goed voorbereid. Sociedad dacht dat er wat te halen was maar dat bleek niet zo.

8-1 Pina 92e minuut

Het begin van de wedstrijd was nog spannend door de 1-1 gelijkmaker van Sociedad. Barça kwam onder de druk uit door doelpunten van Oshoala (2 x nog voor de rust). Het was het 11e doelpunt van Oshoala in dit nog prille seizoen.

Na de rust een dominant Barça. Doelpunten van Martens en Hermoso. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd scoorden Martens en Pina ieder nog een keer. Een onverwachte maar verdiende 8-1 winst. Voorsprong op Sociedad: 6 punten. Martens liet zich weer van haar beste kant zien en speelde dominant.

Opstelling: Panos, Marta, Paredes, Mapi León, (“59 Hermoso), Aitana (“78 Crnogorçeviç), Patri (“78 Engen), Alexia, Graham (“46 Leila), Oshoala (“72 Pina), Martens

Stand per 31-10