Nieuws Juli 2011

28-07

Barça wint Audi Cup

Woensdagavond heeft FC Barcelona de Audi Cup veroverd in München, door de plaatselijke FC Bayern te verslaan met 0-2. De grote man aan de kant van Barça was Thiago met twee doelpunten.

Dinsdagavond had Bayern München van AC Milan gewonnen na strafschoppen en Barça had van Internacional Porto Alegre gewonnen na strafschoppen. Hierdoor stonden beide teams woensdagavond in de finale om de Audi Cup. Net zoals dinsdagavond, had Guardiola een team samen gesteld met spelers uit de A-selectie, zoals Busquets, Villa en Iniesta, aangevuld met spelers uit Barça B. Maar ook Bayern was niet op zijn sterkst. Robben en Ribéry waren geblesseerd en andere basis spelers vielen later in.

Vanaf het begin van de wedstrijd had Barça veel Bal bezit en loerde Bayern op de counter. Ondanks het verdedigende werk van de thuisploeg, wist Barça via David Villa een paar kleine kansen te creëren. Daarin tegen moest Valdés een paar keer goed reageren op uitbraken van de Duitse ploeg. Zo redde hij knap toen Alaba alleen op hem af kwam. Toch was het Barça die verdiend op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Soriano vanaf links, wist Thiago met het hoofd de 0-1 te scoren. Dit was gelijk de ruststand.

Tijdens de rust had Guardiola alleen Valdés gewisseld voor Pinto en liet de rest van het elftal ongemoeid. Bij het begin van de tweede helft werd duidelijk dat Bayern graag het toernooi winnend wilde afsluiten. Barça kwam meer onder druk en er werden ook meer basis spelers, zoals Gomez en Schweinsteiger, in gebracht door Bayern. Ondanks deze spelers met ervaring, wist Pinto zijn doel schoon te houden. Een kwartier voor tijd, zorgde Thiago voor de beslissing. Hij schoot de bal vanaf een 20 meter met een mooie boog om de keeper van Bayern heen. Dit betekende de 0-2 en dat werd ook de eind stand. Hierdoor mocht Barça de Audi Cup mee naar huis nemen.

Opstelling Barça
Valdés (46. Pinto), Dos Santos (78. Carmona), Busquets (75. Piqué), Fontàs, Maxwell (54. Jeffren), Keita, Iniesta (60. Riverola) , Thiago, Pedro (60. Afellay), Soriano (66. Cuenta) en Villa (84. Armando).

Klik hier voor een door onze aanwezige fotograaf Arnold Velders gemaakte sfeerrapportage.