Nieuws April 2018

05-04

Barça wint in CL van AS Roma

De thuiswedstrijd van Barça tegen AS Roma gaat van start en Roma zet hoog druk. Maar Barça speelt zijn eigen spel, Iniesta geeft een mooie pass op Messi welke buitenspel gegeven wordt. Ivan Rakitíc schiet na een corner door de benen van Edin Dszeko op de paal. In de 38 ste minuut is het dan toch raak de onfortuinlijke Roma aanvoerder Daniele De Rossi schiet in een uiterste poging om een pass van Andrés Iniesta op Leo Messi te onderscheppen langs zijn eigen doelman Allison Becker, 1-0!

Ondanks het eigen doelpunt zijn beide teams voorzichtig en geduldig. Het is een verdienste van Barça dat het 2 x keer zoveel balbezit en passes had als zijn tegenstander en met meerdere mogelijkheden om de score voor rust te verhogen. Na de rust komt Roma flitsend uit de startblokken ,Florenzi passt op Perotti die naast kopt, Barça is gewaarschuwd!

In de 56ste minuut is weer raak, en wederom is het een eigen goal van Roma, Ivan Rakitíc krijgt de bal van Messi en hij geeft een mooie voorzet op Samuel Umtiti, die wordt binnen gewerkt door centrale verdediger Kostas Manolas.

Barça trainer Ernesto Valverde, de 2 eigen doelpunten waren niet alleen maar een kwestie van geluk. “Als je niet dichtbij de goal van de tegenstander speelt kunnen er geen eigen doelpunten gescoord worden”.

Drie minuten later scoorde er wederom een centrale verdediger Gerard Piqué dook achter de Roma verdediging op na hard schot van Luis Suárez , de bal welke werd gestopt door Allison, kwam voor de voeten van de ‘oude’spits van de Juvenil terecht en die had daar geen moeite mee, 3-0! (59’).

Marc-André ter Stegen moest in 78ste en 79ste minuut aan de bak met spectaculaire reddingen aan de bak om Roma van het scorebord te houden. In 80ste minuut gaf Dzeko Roma nog een sprankje hoop door een assist van Diego Perotti droog in de linkerhoek te schuiven 3-1. In de 87ste minuut scoorde Luis Suárez na een mooie pass van Denis Suárez zijn eerste doelpunt in de CL van dit seizoen, 4-1!.

Barça,heeft zich een mooi uitgangspunt verschaft voor de return van volgende week in Rome.