Nieuws November 2018

01-11

Barça wint in Copa

Ernesto Valverde had al gewaarschuwd voor onderschatting,want Cultural Leonesa zou het Barça niet makkelijk maken. Dit bleek ook het geval! Barça waar verschillende grote namen rust hadden gekregen, had het moeilijk tegen de club uit de Division 2B.

Nieuwe gezichten

Nadat ze al geproefd hadden van het eerste elftal tijdens de trip naar de USA, maakten het verdedigende trio Juan Miranda, Jorge Cuenca and Juan Brandáriz (Chumi) hun debuut in het Reino de León. Valverde gaf ook de eerste speeltijd van dit seizoen aan Jasper Cillessen in het doel, Denis Suárez en Sergi Samper op het middenveld. Helaas voor Samper raakte hij geblesseerd en werd vervangen door Carles Aleña. Er was weinig te genieten voor thuisfans ,want Cultural beperkte zich tot stug verdedigen.

In de 2de helft ging het tempo omhoog, maar Barça kon ondanks het overwicht niet gevaarlijk worden. Cillessen moest regelmatig acrobatische reddingen verrichten om zijn doel schoon te houden.

Late winst

Gebrand om een uitdoelpunt te scoren voor de return in Camp Nou, probeerde Barça in alle macht om de goed georganiseerde muur van Leonesa te slechten. Munir had een grote kans, na een mooie assist van Aleña schoot hij net naast. Maar net toen het leek dat deze partij zou eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, was het in de laatste minuut het toch raak. Vrije trap van Ousmane Dembélé, waarop Lenglet alert reageert en binnenkopt!, 0-1.Dit is zijn eerste doelpunt voor Barça!

Het was geen hoogstaande partij, maar de winst is een feit, Barça heeft een mooie stap gezet voor een plaats bij de laatste 16.

Foto:www.fc.barcelona.com