Nieuws Januari 2009

17-01

Barça–Deportivo 5-0

De Barcelona trein dendert maar voort. Vanavond wisten de Blaugranas opvallend makkelijk Deportivo aan de zegekar te binden. Hierdoor zal Barcelona ook na dit weekend een voorsprong van 12 punten houden op de nummer twee, Real Madrid.

Al in de eerste minuut had Barcelona op voorsprong kunnen komen. Een strakke voorzet van Messi werd ineens ingeschoten door Henry maar doelman Aranzubia wist er nog net een voet tegen te krijgen. Hierna volgde een fase van aftasten waarin weinig gebeurde. Totdat Messi het weer eens op zijn heupen kreeg. Eto'o trok een gat waar Messi met zijn snelheid slim op inspeelde. Zijn directe tegenstander Zé Castro wist de Argentijn niet bij te houden en een bekeken schuiver zorgde voor de 1-0 voorsprong. Snel hierna wist Henry de voorsprong te verdubbelen. Een afgeslagen bal leek uit te gaan maar met een knappe actie wist Messi de bal bij Dani Alves te krijgen die met buitenkant rechts fraai voorgaf. Tussen drie man in wist Henry toch knap raak te koppen. Voor rust werd het zelfs nog 3-0 toen Eto'o een van de keeper terugkerende bal simpel binnen wist te tikken.

Het nadeel van een riante voorsprong is natuurlijk dat er na rust wat gas terug genomen wordt. Hierdoor kreeg Depor wat meer ruimte om te voetballen maar verder dan een kopbal uit een corner kwamen ze niet. Ook Barcelona liet lang niets van zich horen totdat Henry de 80.000 toeschouwers nog eens reden tot juichen gaf. Na knappe acties van Iniesta en Xavi kwam de bal pardoes voor de voeten van de Fransman die wel raad hiermee wist. En nog was het niet genoeg. Tien minuten voor tijd was het zelfs Puyol die oog in oog met de doelman kwam te staan. De Catalaan wist de keeper fraai te passeren maar werd onregelmentait gestuit. Een penalty derhalve en bovendien een rode kaart voor Aranzubia. Aangezien Depor al door zijn wissels heen was, was het veldspeler Juan Rodríguez die de twijfelachtige eer had om de penalty van Eto'o te mogen keren. Hierin slaagde hij niet en hiermee was tevens de eindstand van 5-0 bereikt. Een Barcelona in deze vorm lijkt door geen enkele ploeg te stuiten.

Klik hier voor beelden van de doelpunten.

Opstelling Barcelona: Valdés, Dani Alves, Abidal, Puyol, Piqué, Xavi, Yaya Toure (Iniesta 70'), Keita, Henry, Messi, Eto'o

Deportivo :  Aranzubia, Manuel Pablo, Lopo, Zé Castro, Filipe, Sergio, Juan Rodríguez, Cristian, Verdu, Guardado, Bodipo