Nieuws December 2011

29-12

Barça’s 2011 (deel 2)

In een vierdelig overzicht kijken we terug op het afgelopen blaugrana jaar met al haar hoogte- en dieptepunten. Bij deze deel 2.

April 2011
April bracht een marathon aan Clásico’s. Barça deed het uitstekend in de competitie en het gelijkspel in het Bernabéu (1-1) stelde het kampioenschap voor de blaugranas zo goed als vast. Madrid won echter de bekerfinale in Valencia (0-1). Maar er stonden nog twee ontmoetingen op het programma in de Champions League, en FC Barcelona won de halve finale met een 3-1 saldo. Vooral de 2-0 overwinning in Madrid was memorabel, met twee schitterende goals van de voet van Lionel Messi. Wembley, en een potentiële vierde Europese kroon, wachtten.

Mei 2011
De vijfde maand van 2011 was onvergetelijk. Op 11 mei speelde Barça met 1-1 gelijk tegen Levante, waarmee de blaugranas hun derde kampioenschap op rij bezegelden. Zeventien dagen later reisde de ploeg af naar London, waar Barça Manchester United een lesje voetbal voorschotelde met goals van Pedro, Messi en Villa (3-1). Dat was de vierde Champions League titel voor Barça, de tweede in drie jaar en de derde in zes. Bijzonder gedenkwaardig moment was het gebaar van aanvoerder Puyol, die Abidal in Wembley de trofee liet vastpakken.

Juni 2011
In de eerste maand zonder competitie onderging Puyol een operatie aan zijn knie. Het was tijd om eens terug te kijken op alle behaalde successen. Josep Guardiola en zijn ploeg hadden tien van de mogelijke dertien titels weten te bemachtigen met voetbal dat de wereld betoverde. In drie jaar tijd werden alle Barça doelpunten gescoord bij 29 (!) verschillende spelers. Vier spelers uit eigen opleiding (Montoya, Thiago, Jeffren en Bojan) hielpen Spanje naar het Europese U21 kampioenschap. De rest van de spelers dacht al aan het nieuwe seizoen.