Nieuws Juni 2022

12-06

Barça’s tour in Amerika

Komende zomer speelt Barça, na een afwezigheid van drie jaar, vier duels in de voorbereiding in Amerika. Het programma ziet er als volgt uit:

Op 20 juli om 19:30 uur lokale tijd (01.30 uur bij ons) staat de eerste wedstrijd tegen Inter Miami op het programma. De Amerikaanse ploeg wordt getraind door Phil Neville en heeft David Beckham in de gelederen.

Het tweede duel vindt plaats op 23 juli. De tegenstander is Real Madrid. Het duel wordt gespeeld in Las Vegas en de tijd van aanvang moet nog worden bevestigd. In het laatste oefenduel op Amerikaanse bodem werd er met 3-2 gewonnen van de Madrilenen, met goals van Lionel Messi, Ivan Rakitić en Gerard Piqué.

Op 26 Juli zal in het Cotton Bowl Stadium in Dallas de oefenwedstijd worden gespeeld tegen Juventus. Het vierde en tevens laatste duel tijdens de oefencampagne zal op 31 juli (om 01.00 uur onze tijd) worden gespeeld. In de Red Bull Arena in Harrison, New Jersey wordt er afgetrapt tussen de blaugranas en de New York Red Bulls. Deze teams hebben twee maal eerder tegenover elkaar gestaan, in 2006 en 2008. Barça wist beide duels te winnen, met respectievelijk 4-1 en 6-2.

Foto: www.fcbarcelona.com