Nieuws April 2024

16-04

Beslissende avond

Met het thuisvoordeel en een overwinning van één doelpunt ligt een plaats in de halve finale van de Champions League binnen bereik

Het zijn spannende tijden bij FC Barcelona. Na twee jaar waarin het team niet is geslaagd verder te komen dan de groepsfase van de Champions League , en in een seizoen 2023/24 dat niet de meest succesvolle start kent, heeft het team al zijn negativiteit in het verleden bewezen en staan ​​nu slechts 90 minuten verwijderd van een plaats bij de laatste vier van de belangrijkste clubcompetitie van Europa.

Paris Saint-Germain zou nooit een tegenstander zijn om te confronteren. Barça had alles nodig en nog veel meer om te winnen in de Franse hoofdstad. Ze vochten terug van een 2-1 achterstand in een pulserende ontmoeting om uiteindelijk met 3-2 te winnen en zichzelf in een benijdenswaardige positie te laten bij het ingaan van de terugwedstrijd van dinsdag in het Estadi Olímpic. uitgeschakeld om 21.00 uur

Er is alle reden om te zijn, maar overmoed en denken dat de klus al klaar is, zou in dit stadion erg voorbarig zijn. Zoals we in de heenwedstrijd hebben gezien, is PSG inderdaad een hele goede ploeg. Slechts één doelpunt van hen, en nu uitdoelpunten in Europa niet meer meetellen, zou alles weer terug bij af zijn.

Wat zeker is, is dat Montjuïc, locatie voor zoveel grote evenementen door de jaren heen, op het punt staat een van de grootste tot nu toe te worden. En we weten allemaal dat wanneer de culers het team aanmoedigen, de bezoekende teams zich het meest zorgen moeten maken...

Een dertiende optreden in de halve finale ligt voor het oprapen, en wat de eerste zou zijn sinds 2018-2019, en tegen Atlético Madrid of Borussia Dortmund , waarbij de Spaanse ploeg met een 2-1 verlies naar Duitsland gaat. Nog één hindernis te overwinnen voordat de kans bestaat om in mei naar Wembley te gaan. Dit is zo groot als maar kan...

Heenwedstrijd

Zes dagen geleden doorstond Barça in Parijs een vroege PSG-storm voordat het via Rahinha de leiding nam . Twee doelpunten van de thuisploeg in de eerste vijf minuten van de helft tweede compleet maar al dat goede werk teniet en Barça was bezig met een inhaalslag. En ze haalden de achterstand in toen de Braziliaan een spectaculaire tweede score na een zelfs indrukwekkende Pedri-assist en vervolgens invaller Andreas Christensen de winnende binnenkopte, net nadat hij in gevallen was, waardoor Barça de 3-2 nederlaag kreeg die ze vandaag zullen verdedigen.

Wat dat betekent is dat Barça nu twee van hun laatste negen ontmoetingen met de Parijzenaars heeft verloren, en dat ze nu ook voor de tweede keer in een aantal memorabele ontmoetingen de kans hebben om beide wedstrijden tegen PSG te winnen. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2014/2015.

Historisch gezien zijn wedstrijden tussen deze twee teams dramatisch geweest, met 50 doelpunten in 14 ontmoetingen, een gemiddelde van 3,6 per wedstrijd. Vijf daarvan kwamen in de laatste wedstrijd, waarin Raphinha niet alleen zijn volledige Champions League-duel scoorde, maar er ook nog een tweede aan toevoegde. Nu Lewandowski fris is na een schorsing dit weekend, geniet van Ferran Torres van zijn beste seizoen tot nu toe, João Félix zaterdag uitblonk als MVP in Cadiz en Lamine Yamal op jacht is om de jongste UCL-doelpuntenmaker aller tijden te worden, maakt Barça overuren. En ook in de verdediging zijn ze sterk, nadat ze zojuist voor de zesde keer op rij de nul hebben gehouden in La Liga.

Teamnieuws

Nu zowel Pedri als Frenkie de Jong weer volledig fit zijn, zijn de enige zorgen van Barça de blessures van Gavi en Alejandro Balde , die naar verwachting geen beiden dit seizoen meer in actie zullen komen. Xavi zal het echter ook moeten doen zonder Andreas Christensen , doelpuntenmaker van de winnaar in de heenwedstrijd, en zijn aanvoerder Sergi Roberto , beiden zijn geschorst

PSG zit zonder de geblesseerden Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa en Sergio Rico, en er zijn ook zorgen over een hoofdblessure opgelopen door Nordi Mukiele. Luis Enrique zal echter opgelucht zijn de Marokkaanse vleugelverdediger Achraf Hakimi te mogen verwelkomen, die zwaar werd gemist vanwege een schorsing in de heenwedstrijd.

Zoals meestal de mannen om uit te kijken Kylian Mbappé , door velen gezien als de beste speler ter wereld, maar die de Barça-verdediging in Parijs zo goed in bedwang heeft gehouden, en natuurlijk oude vriend Ousmane Dembélé bij zijn eerste terugkeer naar Barcelona sinds zijn vertrek afgelopen zomer.

PSG heeft ook het voordeel dat dit weekend geen wedstrijd gespeeld heeft en dus de hele week kan nadenken over hoe ze dit kunnen omdraaien.

Foto: www.fcbarcelona.com http://www.example.com/Link0