Nieuws April 2015

04-04

Bravo: “We gaan voor de hoofdprijzen”

Barça’s doelman Claudio Bravo sprak eerder deze week met de pers over het komende duel van de blaugrana’s, tegen Celta de Vigo. Deze wedstrijd zal om 21.00 uur gespeeld worden in Balaídos, de thuishaven van de Galiciërs. “Zondag staat ons een lastig duel te wachten. Dat wordt wel bewezen door hun overwinning op ons in Camp Nou”, vertelde de keeper. “Doordat we het eerste duel van Celta verloren, gaan wij nu anders het duel in. We zullen scherper moeten spelen”, vervolgde Bravo. De Chileen kent ‘Toto’ Berizzo, de coach van de Galiciërs, nog van de gezamenlijke tijd bij de nationale ploeg van Chili. “Hij werkt zeer gestructureerd en is heel gemotiveerd. Daarnaast heeft hij met zijn ploeg graag veel balbezit. Bij balverlies laat hij de ploeg ook goed jagen op de bal.”

Bravo sprak ook er zijn prestaties dit seizoen tot dusver. “Ik voel me goed hier, al vanaf dag één. Ik wil het team verder helpen, daar werk ik hard aan. Het is fantastisch om voor Barça uit te komen”, aldus de Chileen. De doelman benadrukte dat hij rustig wil blijven onder de druk waaraan een Barça keeper kan staan: “Ik denk nooit aan de moeilijkheden, maar juist aan de leuke dingen die ik hier meemaak. Als keeper ben je mede verantwoordelijk voor het resultaat, daarom moet je ook kalm blijven en rust uitstralen naar je ploeggenoten.” Dat de doelman nog niet bezig is met de Zamora trofee blijkt uit zijn volgende antwoord: “Het doel is om de drie hoofdprijzen winnen: het kampioenschap, de Champions League en de Spaanse beker. Dat ik daarmee de minst gepasseerde doelman ben, zou mooi zijn, maar het is niet het belangrijkste.”

Tot slot kwam ook een ploeggenoot ter sprake. Over Neymar wist Bravo het volgende te vertellen: “Neymar is een gevaarlijke speler. Hij is ook nog eens vastbesloten. Als ploeggenoot is het een genot om hem in je ploeg te hebben.”

Video: www.fcbarcelona.cat