Nieuws Juli 2019

08-07

Brazilië wint Copa America

De Barça spelers Philippe Coutinho en Arthur Melo zijn de kampioenen in 2019 van de Copa América,in de finale versloeg Brazilië in het Maracaná Peru met 3-1.

Coutinho en Arthur starten in de basis. Coutinho werd in de 77ste minuut gewisseld, terwijl Arthur de hele wedstrijd speelde. De Kanaries kwamen na 15 minuten op een 1-0 door Everton die door Gabriel Jesus vanaf rechts op maat werd bediend. Peru kwam aan het eind van de eerste helft op gelijke hoogte door een strafschop van Paolo Guerrero na een handsbal van Thiago Silva. Maar de Brazilianen deden gelijk wat terug, In de blessuretijd van de eerste helft werd Gabriel Jesus door Arthur gevonden, 2-1.

In de 2de helft moest Brazilië met 10 man verder nadat Gabriel Jesus werd weggestuurd. Peru ging wederom op jacht naar de gelijkmaker, maar Richarlison maakte vanaf de penaltystip een eind aan de droom van Peru.

Dit betekende de eerste Copa América titel in 12 jaar tijd en de 9de overall voor Brazilië.

En de eerste keer dat Arthur en Coutinho de felbegeerde beker mochten vasthouden.