Nieuws Juli 2010

08-07

'Catalaans' Spanje naar finale

Voor vele Nederlandse FC Barcelona fans zal zondag een vreemd gevoel aanwezig zijn bij de WK finale. Daarin staan namelijk Nederland en Spanje tegenover elkaar. Spanje dat speelt met een kern van FC Barcelona voetballers.

Spanje versloeg gister Duitsland in de halve finale met maar liefst 6 blaugranas in de basis. Puyol, Pique, Busquets, Iniesta, Xavi en Pedro begonnen aan de afstrap. Bovendien speelde ook aanwinst David Villa in de spits. Vooral de keuze voor Pedro was verrassend, hij kreeg namelijk de voorkeur boven Liverpool aanvaller Torres, die tot nu toe een teleurstellend WK speelt. Spanje was oppermachtig aan Duitsland en het was aan de sterke Duitse verdediging te danken dat de nederlaag niet groter uitviel. Opvallend voor de Barcelona fans was dat nota bene verdediger Puyol de winnende treffer voor zijn rekening nam!

En zo kunnen we ons opmaken voor een nieuwe wereldkampioen. Letterlijk nieuw, aangezien beide landen deze titel nog niet eerder wisten te bemachtigen. De finale is aanstaande zondag om 20.30 uur.