Nieuws April 2018

17-04

Celta-Barça 2-2

Ernesto Valverde stelde op bezoek bij Celta de Vigo niet zijn sterkste elftal op en zag zijn team uiteindelijk een punt pakken: 2-2.

Celta was in de eerste helft de betere ploeg, met gevaarlijke counteraanvallen. Het was echter Barcelona dat als eerste op het scorebord verscheen, tien minuten voor rust. Na slordig balverlies van Celta schakelde Barcelona snel en was het uiteindelijk Dembélé die de bal met een goed schot in de rechterhoek mikte: 0-1. Een dikke tien minuten eerder had Paulinho met een kopbal de paal geraakt: de 32e keer dat de Catalanen in competitieverband het aluminium raakten.

Celta was ietwat van slag door de 0-1, maar op slag van rust nivelleerde het team van Juan Carlos Unzué de tussenstand. Een pass van André Gomes werd onderschept, waarna Celta razendsnel schakelde en Jonny in de doelmond een pass vanaf de rechterkant binnenwerkte: 1-1. Een hard gelag voor Marc-André ter Stegen, die daarvoor in zijn eerste wedstrijd als captain van Barcelona twee cruciale reddingen had verricht.

In de tweede helft maakte de defensie van Barcelona geen zekere indruk, maar daar wist Celta niet van te profiteren. Het was het team van Ernesto Valverde dat na dik een uur spelen, met inmiddels Sergi Roberto en Lionel Messi binnen de lijnen, opnieuw op voorsprong kwam. Na een goede combinatie tussen Nelson Semedo en Dembélé kopte Paulinho richting de tweede paal, waar Paco Alcácer uiteindelijk het laatste zetje gaf. Barcelona gaf de minimale voorsprong in de slotfase uit handen. Sergi Roberto kreeg een rode kaart voor het vasthouden van de doorgebroken Iago Aspas, waardoor de Catalanen het duel met tien man moesten afmaken. Via een discutabel doelpunt hield Celta toch nog een punt aan het duel over. Na een goede voorzet van Emre Mor vanaf links werkte Ter Stegen de bal tegen de hand van Aspas aan, waarna het leer in het doel verdween: 2-2.