Nieuws Mei 2019

04-05

Celta de Vigo - Barça 2 – 0

In een wedstrijd om des Keizers baard trad Barça met een veredeld B-team aan tegen Celta met Cillessen als aanvoerder. Bij het betreden van het veld vormden de spelers van Celta een erehaag voor de nieuwe Kampioen in La Liga.

De eerste helft was van een matig niveau zonder echt grote kansen aan weerszijden. Ondanks een veldoverwicht van Barça viel er weinig te genieten. Opvallendste zaken voor rust waren het snelle uitvallen van Dembélé in minuut zes voor Collado, die hiermee zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Barça, het spel van Rui Puig die op zijn tijd zijn aanwezigheid liet gelden en de laatste vijf minuten voor rust waar Wague een kans kreeg om op voorsprong te komen. Helaas werd hij gestuit door de keeper van Celta en met een gelijke stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft meer reuring. Al vroeg kwam Celta op voorsprong, waarbij Cillessen niet helemaal vrijuit ging, daar hij de bal niet klemvast had. Na een minuten lange onderbreking besloot de VAR echter de goal af te keuren voor buitenspel. Ook nu had Barça een ruim veldoverwicht wat zich echter niet uitte in doelpunten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Celta halverwege op een 1 – 0 voorsprong kwam. Nadat Celta vlak voor tijd nog een stafschop verzilverde, verliet Barça dus met een 2 – 0 verlies Estadio Balaidos.

Opstelling : Cillessen, Wagué, Todibo (68’ Murillo), Umtiti, Vermaelen, Puig, Arthur (62’ Vidal), Aleña, Dembélé (6’ Collado), Boateng, Malcom