Nieuws Augustus 2016

01-08

Celtic FC-FC Barcelona 1-3

FC Barcelona heeft het nieuwe voetbalseizoen met een overwinning geopend. De ploeg van trainer Luis Enrique won het duel eenvoudig met 1-3.

FC Barcelona miste tijdens het eerste duel van het nieuwe seizoen nog de nodige spelers i.v.m vakantie, maar Lionel Messi en Luis Suarez stonden in Dublin wel aan de aftrap.
Na elf minuten spelen wist FC Barcelona al te scoren. Arda Turan zette de Catalanen op een 0-1 voorsprong door goed voorbereidend werk van Aleix Vidal.
In de 29e minuut kwam Celtic op 1-1 na een enorme blunder van verdediger Martinez. Maar enkele seconden later maakte Celtic speler Ambrose een eigen doelpunt: 1-2 voor Barcelona.
De 1-3 werd vervolgens gescoord door Munir. Messi gaf een goede pass naar Luis Suarez, die hem vervolgens breed legde op Munir die de bal er alleen nog maar in hoefde te tikken.

In de tweede helft waren er zoals gebruikelijk bij een oefenduel aan beide kanten veel wissels.
Messi, Luis Suarez, Masip, Denis Suarez, Mathieu, Martinez, Camara, Sergi Roberto, Arda en Munir werden eruitgehaald.
Samper, Marlon, Mujica, Aleña, Carbonell, Gumbau, Lopez, Jose Suarez, Nili en Alfaro vielen in.
In de 2de helft gebeurde niets noemenswaardigs meer en daardoor wint  FC Barcelona haar eerste oefenduel met 1-3 van Celtic.

Het volgende oefenduel zal tegen Premier League kampioen Leicester City zijn op 3 Augustus.