Nieuws September 2018

22-09

Coutinho spreekt

Philippe Coutinho, FC Barcelona's 26 jarige middenvelder, wie vorig seizoen niet voor Barça mocht spelen in de UEFA Champions League omdat hij eerder in seizoen al voor Liverpool was uitgekomen, mocht eindelijk als blaugrana zijn debuut maken in de topcompetitie.

Coutinho sprak in een interview, wat het lang verwachte debuut voor hem persoonlijk betekende.

Over zijn debuut

"Het maken van mijn Champions League debuut was maar mij een unieke gebeurtenis. Ik wilde heel erg graag spelen. Vorig jaar kon ik niet spelen in deze competitie, en ik hoopte dat ik nu van waarde kon zijn voor het team.”

Over de doelstellingen van het team:

"Ik hoop dat we dit seizoen kunnen strijden voor al de titels. Natuurlijk zijn we nog maar net begonnen, maar het verwachtingspatroon is nu al hoog” "De fans en de spelers willen altijd winnen. Deze partij tegen PSV was voor mij speciaal omdat dit de eerste was thuis voor onze fans.”

Over zijn bijdrage

"Ik werk iedere dag hard om goed voorbereid te zijn, en om ongeacht op welke positie ik speel mijn teamgenoten te helpen, waar ik kan.”

Over Leo Messi:

"Messi scoort veel voor ons en hij is heel belangrijk voor het team. Het is onvoorstelbaar wat hij doet en hij is als speler zo onvoorspelbaar. Hij verbaasd je iedere keer met zijn acties.”

Foto: www.fc.barcelona.com