Nieuws Juli 2012

15-07

Cuenca: “Tito Vilanova rekent op me”

De aanvaller bezocht namens Barça het Nike Camp in Andorra en vertelde daar hopelijk snel herstelt te zijn van zijn knieblessure. Het 21-jarigetalent is eind mei geopereerd omdat hij al een tijdje kampte met een blessure aan zijn buitenste meniscus in zijn rechterknie. De herstelperiode is gesteld op drie tot vier maanden.

Bij de eindceremonie van het dertiende Nike Camp was Isaac Cuenca aanwezig om vragen van de kinderen te beantwoorden die deel hadden genomen aan het kamp. Over het vertrek van Josep Guardiola en de toekomst met Tito Vilanova zei Isaac: “Iedere coach is anders en ze hebben allemaal een andere voorkeur voor spelers, maar Tito verzekerde mij dat hij op me rekent. Dus ik ben blij.” 

Isaac heeft nog de steun van krukken nodig, maar kijkt al uit naar het nieuwe seizoen: “Het belangrijkste is mijn herstel en ik ben volledig gefocust op het sterker maken van mijn knie. Hopelijk ben ik binnenkort fit genoeg om te trainen en het team te helpen met het winnen van wedstrijden.” Cuenca is een van de veertien spelers die maandag 16 juli naar het Ciutat Esportiva Joan Gamper komt voor de medische tests.

Als laatste had de Catalaan nog bemoedigende woorden voor de aanwezige jonge spelers die hopen op een voetbalcarrière: “Je moet blijven voetballen. Speel met plezier en werk hard met de instelling van een professional.”