Nieuws Mei 2011

29-05

De wereldpers is lyrisch

SuperBarça, Lionel King, Messi de tovenaar, The Kings of Europe, waren enkele krantenkopen in de kranten die op zondag verschenen in Europa. De Spaanse en Engelse kranten waren lyrisch over het spel van Barça en ook de prestaties van Messi werden breed uitgemeten in de internationale pers.

De toon aangevende krant in Italië, La Gazzetta dello Sport, kopte FantaBarça en kwalificeerde het team van Guardiola als sterkste team in de geschiedenis. Daaraan toegevoegd werd nog dat de mannen van Guardiola een wedstrijd speelde waarvan niemand wilde dat die ooit eindigt.

De Duitse krant Bild am Sonntag schreef dat het een ongelofelijke voetbalshow was, waarbij Messi getypeerd werd als wervelwind. De Franse krant L'equipe plaatse op de voorpagina een grote foto van Messi. In de pagina's die volgde werd er veel aandacht aan Abidal geschonken. Ook werd er op deze pagina's nog gekopt dat Barça nog beter was dan in 2009.

Ook in andere delen van de wereld werd er door de pers teruggeblikt op de finale. De meest bijzondere reactie was wel die van de Russische pers. Die wenste na de overwinning dat Guardiola nog 25 jaar op de bank blijft zitten bij Barça.