Nieuws Februari 2013

01-02

Del Bosque maakt selectie bekend

Op 6 februari oefent Spanje in Qatar tegen Uruguay. Hiervoor heeft Vicente Del Bosque, de bondscoach van Spanje, de selectie van het nationale elftal bekend gemaakt. Deze wedstrijd kan worden gezien als een voorbereiding op de Confederations Cup, wanneer de ploegen wederom tegenover elkaar staan. Aan dit toernooi doen de nationale elftallen mee die kampioen van hun continent zijn geworden en vindt tussen 15 en 30 Juni in Brazilië plaats.

Een dag eerder, op 5 Februari, werkt Jong Spanje (U21) een oefeninterland af tegen Jong België. Het duel zal plaatsvinden in Mechelen. In de selectie van Jong Spanje zijn vier spelers van Barça B opgenomen, te weten Sergi Gómez, Luis Alberto, Grimaldo en Gerard Deulofeu. Deze spelers hebben tijdens de Mini Clásico grote indruk achtergelaten bij Julen Lopetegui, de bondcoach bij de Spaanse beloften, waarmee ze een plek in de selectie hebben afgedwongen.

Opvallendste naam in de selectie van Del Bosque is Carles Puyol. De verdediger van Barça is voor het eerst sinds februari 2012 weer opgenomen in de selectie. Puyol heeft door een knieblessure het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne moeten missen. Aan het begin van het seizoen was de aanvoerder van Barça uitgeschakeld door wederom zijn knie en een ontwrichte elleboog.

Nieuwe spelers in de selectie zijn Isco en César Azpilicueta, die volgens de Spaanse bondscoach een goede ontwikkeling laten zien. Grote afwezigen in de selectie zijn Michu van Swansea City, Iago Aspas van Celta de Vigo en Fernando Torres van Chelsea. Iker Casillas is door een blessure aan zijn hand uitgeschakeld.

De volledige selectie van Spanje is als volgt:
Doel: Victor Valdés (FC Barcelona), José Reina (Liverpool)
Verdediging: Gerard Piqué (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Carles Puyol (FC Barcelona), Cesár Azpilicueta (Chelsea), Jordi Alba (FC Barcelona), Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Nacho Monreal (Arsenal)
Middenveld: Andres Iniesta (FC Barcelona), Cesc Fàbregas (Barcelona), Sergio Busquets (FC Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Xavi (FC Barcelona), Isco (Málaga), Xabi Alonso (Real Madrid), David Silva (Manchester City), Juan Mata (Chelsea)
Aanval: David Villa (FC Barcelona), Álvaro Negredo (Sevilla) en Pedro (FC Barcelona).