Nieuws Juni 2021

26-06

Denemarken favoriet!

Datum: 26 juni; Tijd: 18.00 uur; Tegenstander: Wales; stadion: Johan Cruijff Arena. Betreft een achtste finale. Ternauwernood bereikt door de Denen: 2 x verliezen en 1 x winnen van Rusland. Na de schrik met betrekking tot Christian Eriksen, hebben ze zich geweldig opgericht. Andere spelers nemen het dan gewoon over. Yussuf Poulsen neemt graag het stokje over. Samen met Simon Kjear, Daniel Wass, Thomas Delaney, Martin Braithwaite, Mikkel Darmsgaard en Kasper Schmeichel.

En als beloning de achtste finale tegen Wales. Niet dat Wales zo slecht is (ze werden 2e in een poule met Italië, Zwitserland en Turkije). Gareth Bale is op zijn retour; echte opvolgers zijn er niet. Vijf jaar geleden stuntten ze nog op het EK door de halve finale te bereiken. Het zijn natuurlijk wel echte vechters, voor elke meter. Maar met alleen strijd kom je er niet in het moderne voetbal. Goeie keeper: Danny Ward en een aantal betrouwbare spelers: Joe Rodon, Ben Davies, Gareth Bale, Aaron Ramsey en Kieffer Moore.

Ondanks alles kan Wales – Denemarken alle kanten op. De vorm van de dag is bepalend en de steun van de supporters van levensbelang. Misschien wel een verlenging en penalty’s………..

Foto:fcbarcelona.com