Nieuws Juli 2011

19-07

Eerste training met vijftien spelers

Op maandag 18 juli was het eerste team van FC Barcelona terug, 51 dagen na de finale in Wembley. Vijftien spelers deden mee aan de eerste training van het nieuwe seizoen.

Met de medische check-ups uit de weg verzamelden de Barça-spelers zich in het Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. Jonathan Dos Santos van Barça B voegde zich bij de groep van veertien spelers uit het eerste team. Xavi, Puyol, Bojan en de Zuid-Amerikanen waren de enigen die ontbraken.

Carles Puyol, die op 1 juni een operatie onderging, zal zich deze week concentreren op zijn herstel, zoals dokter Ricard Pruna hem had aangeraden. Ook Xavi hield zich bezig met een individuele training en verscheen niet op het veld. Bojan had speciale toestemming om niet aanwezig te zijn, terwijl Milito, Mascherano, Messi, Adriano en Alves zijn nog afwezig in verband met de Copa America, al werden beide respectievelijke teams afgelopen weekend uit de strijd gegooid. Deze training was overigens de eerste trainingssessie voor Fontàs en Thiago als volledige leden van het eerste team.

Er was ook een aantal veranderingen in de coachende staf. Juan Carlos Unzué, die van 2003 tot 2010 de coach voor de keepers was en die afgelopen seizoen de manager van Numancia was, keerde terug naar zijn eerdere positie. In zijn afwezigheid was het Carles Busquets die zijn plek overnam en die nu weer terug is gegaan naar het coachen van de keepers van Barça B.

Het eerste team zal dinsdag tweemaal trainen, ’s ochtends en ’s avonds. Na de ochtendsessie zal Josep Guardiola zijn eerste persconferentie van het 2011/12 seizoen geven.