Nieuws Mei 2014

19-05

Eusebio: “Geweldig team”

De coach van Barça B is heel erg trots op zijn spelers die na de 4-0 overwinning op Murcia de 3e plaats bezetten van de Segunda División A, de op één na hoogste Spaanse voetbalcompetitie. Eusebio Sacristán sprak vol lof over het harde werken van de jonge talenten en de goede dynamiek van het team: “Iedereen speelde doelgericht, we profiteerden van hun zwaktes en hebben gebruik gemaakt van onze snelheid in de aanval. Daardoor konden we in het eerste half uur drie keer scoren.”

Met nog drie competitieduels voor de boeg, tegen Sporting Gijón, AD Alcorcón en Hércules CF, kan de coach al terugkijken op een succesvol seizoen. “Ik ben heel erg tevreden over het verloop van het seizoen. Het is een voorrecht om samen met de assistent coaches met deze getalenteerde spelers te mogen werken. We hebben een uitstekend opleidingssysteem waardoor we een selectie kunnen samenstellen die concurrerend is met de andere teams in de competitie.”

Als voorbeeld van het opleidingssysteem noemde de coach twee jeugdspelers die het seizoen startte bij de Juvenil A, Munir en Adam: “Zij zijn het bewijs dat het systeem werkt. Doordat ze hier zijn opgeleid kennen ze de manier van spelen en sluiten ze naadloos aan in het team. Ze zijn enthousiast, weten dat ze moeten concurreren voor de posities en halen zo het beste uit zichzelf.”

De resterende wedstrijden van het seizoen 2013-14:

Sporting Gijón - Barça B
Zaterdag 24 mei 16:00

Barça B - Alcorcón
Weekend van 31 mei - 1 juni

Hércules - Barça B
Weekend van 7-8 juni