Nieuws Juni 2013

14-06

Eusebio Sacristán tekent bij

De coach van Barça B, Eusebio Sacristán, heeft afgelopen donderdag zijn contract verlengd met nog een seizoen, tot 30 Juni 2014. Dit wordt zijn derde seizoen als coach van de Catalaanse talenten. Naast Eusébio hebben ook zijn assistenten Joan Barbarà en Carlos Hugo bijgetekend. Fitness coach Antonio José Gómez, keeperstrainer Carlos Busquets en technisch assistent Isidre Ramon Madir zullen ook de hoofdcoach in het seizoen 2013/14 bijstaan.

In het eerste seizoen van Eusébio werd Barça B met 59 punten achtste in de Segunda División. De coach liet afgelopen seizoen een constante lijn zien. De 57 punten die werden behaald, waren goed voor een negende plaats.

Eusebio Sacristán is momenteel aan zijn derde periode bezig bij FC Barcelona. Tussen 1988 en 1995 maakte de Spanjaard deel uit van het Dream Team van Johan Cruijff. In deze periode won de huidige coach van Barça B vier Spaanse titels, een maal de Copa del Rey, drie maal de Spaanse Super Cup, eenmaal de Champions League, een maal de Europacup voor bekerwinnaars en een
Europese Supercup. Tevens was Eusébio tussen 2003 en 2008 onder Frank Rijkaard assistent trainer bij de hoofdmacht van Barça.