Nieuws Augustus 2009

24-08

FC Barcelona - Athletic de Bilbao 3 - 0

Barça is geslaagd in de eerste missie van het seizoen. Het pakte gisteravond in een goede wedstrijd de Spaanse super cup. Het is de achtste keer in de historie dat de blaugranas dit lukte.

Guardiola is uiterst content met deze titel. 'De eerste prijs van het nieuwe seizoen is binnen, nu telt alleen nog de toekomst.' De tweede prijs kan FC Barcelona al snel pakken. In Monaco speelt Barça komende week tegen Shaktar Donesk voor de Europeesche Super Cup.

Sommige dingen veranderen, gelukkig voor Barça, nooit. Ook gisteravond was Messi weer de kleine, grote man. De Argentijn nam 2 van de treffers voor zijn rekening. Een met een mooie lob over de keeper, de ander vanaf de elfmeterstip. Invaller Bojan, erin gekomen voor de sterk spelende Ibrahimovic, strafte nog een verkeerde terugspeelbal af en zette zo de meer dan verdiende 3-0 op het scorebord in het met 65.000 toeschouwers gevulde Camp Nou.


FC Barcelona : Valdes, Alves, Puyol, Pique (pedro), Maxwell, Xavi, Toure, Keita, Messi, Ibrahimovic (Bojan), Henry (Busquets).

Athletic de Bilbao : Iraizoz, Iraola, Ustaritz,X. Etxebarria, Koikili, David Lopez, Orbaiz, Gurpegui, Gabilondo, Etxebarria, Diaz de cerio.