Nieuws Juni 2018

30-06

Frankrijk schakelt Argentinië uit

De knockout fase van het WK is van start gegaan en gelijk wordt ons een mooie affiche voorgeschoteld: Frankrijk tegen Argentiníë, Umtiti tegen Messi! De intenties van Frankrijk zijn gelijk duidelijk, Mascherano moet in de 8ste minuut al aan de noodrem trekken. Vrije trap voor de Fransen die door Antoine Griezmann op de lat wordt geschoten.

Kylian Mbappé is een ware plaag voor de verdediging van de Argentijnen, hij wordt in het strafschopgebied neergehaald door Marcos Rojo. De penalty wordt door Griezmann benut, 1-0 (13”). Frankrijk heeft de controle en de Argentijnen proberen het wel, maar kunnen geen vuist maken. Echter na een ingooi komt de bal bij Angel di Maria terecht en hij haalt verwoestend uit, doelman Lloris is kansloos, 1-1 (41”). Dit is ook de ruststand.

Na de rust gaan de Argentijnen in de aanval, er volgt een overtreding op Di Maria, de vrije trap komt bij Messi terecht die op het doel schiet, de bal wordt door Mercado van richting veranderd en valt binnen, 1-2 (47”). Frankrijk kiest de aanval, mooie voorzet van Griezmann en Pavard neemt deze op zijn pantoffel, 2-2 (57”).

Het is een prachtige wedstrijd! Matuidi schiet op de het doel en de bal ketst af, Mbappé laat zijn grote klasse zien met een schitterende aanname en dito actie schuift hij de bal onder de keeper door, 3-2, (64”). Frankrijk is los en countert en de ploeg blijkt hierin dodelijk, in 5 balcontacten komt de bal bij Mbappé, die er met een schuiver 4-2 (68”) van maakt.

Het verzet van de Argentijnen lijkt gebroken. In blessuretijd valt er nog een onverwachte goal, een assist van Messi op Kun Aguero, die de bal binnenkopt 4-3 (91”). Dit is ook de eindstand.

De Argentijnen zijn uitgeschakeld, ze hebben geknokt maar kwamen tekort.

Dit was voor Messi niet zijn toernooi, zou het zijn laatste zijn?.