Nieuws April 2023

17-04

Getafe – FC Barcelona: 0-0

Punten verliezen bij Getafe kan gebeuren. Is gewoon een heel lastige ploeg om tegen te spelen. Getafe bezet de 16e plaats in La Liga met 30 punten. Het degradatiespook waart rond. Alweer de 18e ontmoeting tussen deze 2 ploegen.

Voor FC Barcelona 1 om snel te vergeten. Voor de derde keer op rij geen doelpunt gemaakt. Vormcrisis! Zeker, ter Stegen hield weer de nul maar het resultaat leidde ertoe dat Madrid 2 punten inloopt. Het verschil is nu nog maar 11 punten met nog 9 wedstrijden te gaan. Dat lijkt veel maar, als Barça de crisis niet te boven komt, zal het verschil steeds kleiner worden.

Om heel eerlijk te zijn: het was niet om aan te zien! De blauwe muur was moeilijk te slechten. In de 18e minuut Garcia voor Roberto die geblesseerd het veld moest verlaten. In de 25e minuut was Barça nog het dichtst bij een doelpunt. 2 maal de paal (Raphinha en Balde). Geen geluk.

Barça grossierde in foutieve dieptepasses: te lang of niet bij de juiste medespeler. Geen vertrouwen, geen structuur, geen leiding, geen buitenspelers die een mannetje passeerden. Natuurlijk zijn er de geblesseerden maar dan toch. Getafe is natuurlijk een ploeg om te verslaan. Nog wel 2 kopkansen voor Lewandowski; net voor en net na de rust.

In de 68e minuut kwam Ferran voor Kessié en Ansu Fati voor Alba. Geen verbeteringen. De selectie is smal. Geen pinchhitter. Lewandowski totaal uit vorm. Maar dat geldt eigenlijk ook voor de anderen. In de 75e minuut een goed schot van Raphinha, gestopt door de keeper van Getafe. In de 86e minuut een grote kans voor Getafe maar dat leverde niets op.

In de 88e minuut kwam Pablo Torre voor Raphinha (boos en teleurgesteld). En daarmee was het wel zo’n beetje klaar. Getafe (antivoetbal) tevreden en Barça weer teleurgesteld.

Volgende week zondag (23-4) de thuiswedsstrijd tegen Atlético (16.15). Het schijnt zo te zijn dat Frenkie er dan weer bij is. Misschien kan hij het tij keren.

Visca Barça!!

Opstelling: ter Stegen, Alba (68’Ansu Fati), Koundé, Araújo, Roberto (18’ Garcia), Kessié (68’Ferran), Gavi, Busquets, Balde, Raphinha (88’Pablo Torre), Lewandowski