Nieuws Oktober 2011

25-10

Granada - Barça 0-1

FC Barcelona heeft zonder al te veel inspanning, en misschien wat magertjes, een overwinning behaald in Granada. De Blaugranas hadden geen moeite met het gepromoveerde Granada. Barça begon het duel rustig en overheerste met veel balbezit. Het deelde in het begin een paar speldenprikjes uit maar tot een uitgespeelde kans kwam het niet. Messi en de debuterende basisspeler Cuenca zagen hun schoten voorlangs zeilen. Ook Xavi probeerde van afstand met een hard schot maar doelman Roberto wist met moeite te keren. De grootste kans was voor Pedro, die vrij in mocht koppen. En ook Abidal wist Roberto niet te verschalken met een hard schot in de korte hoek. Xavi bracht in de 33e minuut Barcelona dan toch op voorsprong. In zijn 392 duel in het Blaugrana, krulde de middenvelder de bal over de muur in de bovenhoek.

De tweede helft gingen de Blaugranas op de zelfde voet verder als de eerste. Granada had wederom niets in te brengen en bewees zich na 10 minuten geen goede dienst. Jaime mocht na een onhandige overtreding het veld verlaten na een tweede gele kaart. Kort daarna kreeg Barça slecht nieuws. Pedro ging door zijn enkel en moest geblesseerd het veld verlaten voor Villa. Met een man meer bleven de Blaugranas overheersen maar tot veel kansen kwam het niet. Messi had de 0-2 op zijn schoen maar zijn lobje over Roberto was niet hard genoeg en werd voor de doellijn weggewerkt. Cuenca kon zijn eerste basisplaats glans geven. De aanvaller kwam alleen voor de doelman maar Roberto redde knap. Het lukte Barça niet om met een man meer het verschil in doelpunten groter te maken. Granada eindigde zelfs nog met 9 man nadat Benítez onhandig de bal wegschoot nadat er gefloten was in de extra tijd. Het was een magere 0-1 overwinning maar de Blaugranas nemen de 3 punten mee naar Barcelona.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Alves, Mascherano, Abidal, Maxwell, Busquets, Xavi (83' Keita), Fàbregas (71' Iniesta), Pedro (55' Villa), Messi en Cuenca.