Nieuws November 2010

23-11

Guardiola kan 5 uit 5 behalen

Het wordt de vijfde keer dat Guardiola het als trainer van FC Barcelona tegen Real Madrid zal opnemen. De vorige vier edities wist hij te winnen.

In het seizoen 2008-2009 wist hij met 2-0 en 2-6 te winnen, een bijzondere prestatie. Vorig seizoen won Barça onder leiding van Pep met 1-0 en 0-2. In twee seizoenen wist hij dus als trainer de volle winst te behalen op de aartsrivaal. Guardiola is de rust zelve en kijkt liever niet naar zijn eigen prestaties. Bovendien is Real Madrid in goeden doen en zal een overwinning lastiger te behalen zijn dan de vorige seizoenen, toen Real Madrid voorafgaand aan de duels al zwakker leek.

Guardiola wenst overigens nog niet over El Clásico te spreken: ‘De wedstrijd bij Panathinaikos is minstens even belangrijk en daar gaat dan ook alle aandacht naar uit.’
Barça kan tegen Panathinaikos genoeg hebben aan een punt om door te stoten naar de volgende ronde, maar dan mag Roebin Kazan niet winnen van Kopenhagen. In dat geval moet Barça in het laatste groepsduel een punt zien te behalen.